ODRŽANA 2.VEČER FESTIVALA PJEVAČA „50+“

U četvrtak, 3. listopada u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica održana je i druga večer Festivala pjevača „50+“. Ovogodišnji 12. festival po redu i 1. međunarodni otvorio je župan Darko Koren uz riječi kako ozračje u Domu uvijek odudara od ozračja u vanjskom svijetu i to u pozitivnom smislu te se zahvalio svima zaslužnima za organizaciju ovog događaja. Posebno je pozdravio ovogodišnje goste iz Mađarske i Finske koji su svojim nastupima pridonijeli europskom ozračju na ovogodišnjem festivalu. Ravnateljica Vesna Križan zahvalila je svim ustanovama koje su se odazvale i s kojima Dom iz Koprivnici godinama dobro surađuje. Predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentina Čadavec naglasila je kako ovim Festivalom slavimo zrelost, iskustvo i aktivno starenje.

Festivalu su, osim predstavnika raznih institucija Koprivničko-križevačke županije prisustvovali i saborski zastupnik Darko Ledinski i zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić.

Na Festivalu je nastupilo dvadeset troje izvođača iz domova iz cijele Hrvatske i jedna izvođačica iz Udruge umirovljenika Kaposvár koja je i pobijedila prema ocjenama stručnog žirija. U revijalnim dijelu Festivala nastupila je Kaisa Kytömäki, finkinja na razmjeni u koprivničkoj knjižnici i Klapa Koprivnica.

Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica