Održan znanstveni kolokvij o industrijalizaciji

Povijesno društvo Koprivnica i Društvo za hrvatsku ekonomsku povijest i ekohistoriju bili su organizatori znanstvenog kolokvija pod nazivom „Industrijalizacija Koprivnice i Podravine – povijest i perspektive“ koji je održan u petak, 11. studenog, u gradskoj vijećnici u Koprivnici. Na kolokviju su održana predavanja o periodizaciji razvoja industrije na području Podravine i njenom srednjeeuropskom kontekstu, te neizostavnom odnosu industrije i politike.

Izlagači su bili član suradnik HAZU Dragutin Feletar, docent na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Hrvoje Petrić, predavač na fakultetu u mađarskom Keszthelyju Lorant Bali, sveučilišna profesorica u miru Mira Kolar-Dimitrijević, profesor u križevačkoj Gimnaziji I. Zakmardija Dijankovečkog Ivan Peklić i student na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Nenad Vajzović.

Kolokvij je bio i prilika za prezentaciju novog broja časopisa Scientia Podraviana, te 19. broja znanstvenog časopisa Podravina. Sam skup je održan uz potporu Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, a događaju je ispred Županije prisustvovao pročelnik Službe ureda župana Vladimir Šadek.