Održan tradicionalni prijam za svećenike

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren je zajedno sa zamjenicima Ivanom Palom i Darkom Sobotom u četvrtak 16. siječnja organizirao već tradicionalni godišnji prijam za predstavnike svećenstva s područja Koprivničko-križevačke županije. Ovom druženju su prisustvovali brojni predstavnici redovnica i redovnika s područja cijele Županije, privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine, župana i opće poslove Marina Horvat Pavlic  te viša savjetnica Vesna Peršić Kovač.

Župan Koren je u svojem obraćanju zahvalio svećenicima na suradnji u prošloj godini te im uputio i čestitke za godinu ispred nas. Istaknuo je kako svećenici imaju važnu ulogu u doba u kojem se preispituju moralne i duhovne vrijednosti svake osobe, ali i same zajednice.

Riječ su uzeli i varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak te grkokatolički biskup Križevačke biskupije mons. Nikola Kekić. Mons. Josip Mrzljak podsjetio je da smo svi odgovorni za ono što naše društvo u osnovi jeste te da trebamo biti prvo ljudi koji razumiju bližnjega, a onda sve ostalo. Pohvalio je tradiciju županovog prijema te poželio da to duhovno zajedništvo potakne na dobre odluke i zajedničku suradnju.