Održan tradicionalni godišnji prijam za svećenike

Župan Darko Koren je u četvrtak 17. siječnja organizirao već tradicionalni godišnji prijam za predstavnike svećenstva s područja Koprivničko-križevačke županije. Ovom druženju su uz zamjenike župana Ivana Pala i Darka Sobotu prisustvovali brojni predstavnici redovnica i redovnika s područja cijele Županije.

Župan Koren je svećenicima zahvalio na odličnoj suradnji u 2012. godini te posebno naglasio: „Ovo nije lako vrijeme i mislim da se svi bez obzira koju dužnost obnašali trebamo zamisliti nad svojom ulogom u životu. Sve je više onih koji trebaju pomoć i lijepu riječ, a posebno oni kojima je u današnje vrijeme najteže. Upravo u tome veliku ulogu imaju svećenici, jer na njima je velika odgovornost za duhovno stanje u društvu.“, kazao je Koren istaknuvši uvjerenje da će suradnja u 2013. biti još i bolja, te zahvalio svećenicima i časnim sestrama na svemu što čine u svom pastoralnom radu.

U ime svih prisutnih svećenika riječ su uzeli dekani Cirkvenskog, Đurđevačkog i Koprivničkog dekanata, Stjepan Matoić, Mladen Gorupić i Leonard Markač, koji su zahvalili na pomoći koju Županija pruža župama u Podravini i Prigorju. Posebno je istaknuta važnost politike ulaganja u crkve i spomenike kulture, te podrške vjerskim manifestacijama, u što Županija svake godine ulaže značajna sredstva.