Održan sastanak projektnog tima Novi početak, radovi na uređenju sigurne kuće provode se prema planu

U prostorima Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici je u srijedu 1. prosinca održan sastanak projektnog tima projekta Novi početak. Sastanku su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Udruge HERA Križevci i Razvojne agencije PORA-e.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima u projektu, te su partneri prezentirali što je u proteklom razdoblju provedeno, a razgovaralo se i o planu za 2022. Razgovaralo se također i o tijeku financiranja projekta, kao i detaljima vezanima uz pripremu četvrtog zahtjeva za nadoknadom sredstava koji je u pripremi.

Radovi na uređenju sigurne kuće su u tijeku te se provode prema planu. Nakon što radovi budu u završnoj fazi krenut će se u nabavu većeg dijela opreme za sigurnu kuću.

Preko projekta Novi početak sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana