Održan sastanak partnera projekta Amazon of Europe Bike Trail

Koprivničko-križevačka županija u prosincu 2020. godine dovršila je postavljanje cikloturističke infrastrukture koja prolazi kroz tri rute protežući se pravcem Prelog-Koprivnica-Đurđevac-Pitomača. Sljedeći naglasak je na uspostavi posjetiteljskog centra u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama

Na 9. sjednici Upravnog odbora projekta Amazon of Europe Bike Trail koja je održana virtualnim putem u srijedu, 14. travnja, prisustvovali su svi partneri iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Srbije. Obzirom kako je provedba projektnih aktivnosti produljena do 31. listopada 2021. godine, na radnom sastanku partneri Projekta su analizirali rezultate provedenih aktivnosti te uskladili provedbu tekućih aktivnosti. Također, definiran je plan provedbe nadolazećih zadataka s kojima će se provedba Projekta privesti kraju. Posljednjih šest mjeseci Projekta iskazati će rezultate postignutih ciljeva, gdje se ističu infrastrukturni radovi te uspostava Booking centra.

Koprivničko-križevačka županija u prosincu 2020. godine dovršila je postavljanje cikloturističke infrastrukture koja prolazi kroz tri rute protežući se pravcem Prelog-Koprivnica-Đurđevac-Pitomača. Sljedeći naglasak je na uspostavi posjetiteljskog centra u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama gdje će se u središtu pozornosti nalaziti kulturno nasljeđe, a projektna aktivnost ostvariti će se kroz projekt Amazing Amazon of Europe, svojevrsni nastavak projekta Amazon of Europe Bike Trail.

Uz uspostavu Booking centra koji će omogućiti posjetiteljima rezervaciju smještaja, izraditi će se i biciklistička mapa te vodič s najvažnijim informacijama i zanimljivostima pojedinog područja Europske Amazone, a u izradi je i mobilna aplikacija. Nadalje, naglasak je na održivom razviju aktivnog turizma i biciklizma te zaštita netaknute prirode uz rijeke Muru, Dravu i Dunav. Prije svega, potrebno je koncentrirati se na razvojno razdoblje nakon ublažavanja Covid mjera kako bi se pravovremeno stvorili uvjeti za turistički razvoj, kroz uključivanje ustanova ali i pružatelja turističkih usluga.

INFORMACIJE O PROJEKTU

Projekt Amazon of Europe Bike Trail sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. lipnja 2018. te traje do 31. listopada 2021. Ukupna vrijednost projekta je 3,176,000.00 €, podijeljenih između 15 partnera.

Koprivničko-križevačka županija u projektu sudjeluje kao partner s proračunom od 170.000,00 eura.

Više informacija možete pronaći na web stranici projekta, a aktivnosti možete pratiti i na Facebook (#AoEbiketrail) ili YouTube kanalu. Pretplatite se na Amazon of Europe Bike Trail newsletter kako biste primali najnovije vijesti!

Služba ureda župana