Održan radni sastanak Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Županijske uprave ponedjeljak, 7.rujna održan je radni sastanak Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije koju je vodio predsjednik Savjeta, ujedno i predsjednik Županijske skupštine, Željko Pintar. Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti po ovlaštenju župana Maja Blažek.

Predsjednik Pintar je, nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice,  uvodno izvijestio članove o imenovanju nove ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Željke Koluder Vlahinja te imenovanju  pročelnice Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti po ovlaštenju župana Maja Blažek, čestitavši na imenovanju uz želje za konstruktivnim radom na dobrobit svih stanovnika županije.

Prisutnima se potom obratio zamjenik Ljubić koji je pohvalio rad Savjeta istaknuvši kako je županijski Savjet iskazao veliku brigu za starije i nemoćne osobe te naglasio institucionalne i izvaninstitucionalne oblike pomoći među kojima se najviše ističe Program ZAŽELI kojim su osigurana sredstava za rad gerontodomaćica koje pomažu potrebitim starijim osobama na području županije.

Na sastanku je raspravljeno i o provedbi Odluke o sufinanciranju smještaja u obiteljskim domovima za što je u županijskom proračunu osigurano milijun kuna pri čemu je naglašeno kako je potreba za smještajem velika te kako se trenutno na području županije sufinancira smještaj za 214 osoba. Članovi Savjeta raspravili su i o epidemiološkom stanju u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica, a ravnateljica Koluder Vlahinja je istaknula kako je situacija stabilna uz striktno primjenjivanje svih epidemioloških mjera i protokola koji su uvedeni kako bi se zaštitilo zdravlje korisnika i zaposlenika Doma.

Što se tiče 1. listopada i  obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba,  Savjet je zaključio kako zbog epidemiološke situacije ove godine neće biti edukativnih tribina već će se uputiti pismo s čestitkom i podsjetnikom na ključne epidemiološke mjere i preporuke. Članovi Savjeta na kraju sastanka su pozvali sve osobe starije životne dobi, da kao članovi zdravstveno najugroženije skupine društva, nastave s odgovornim ponašanjem i pridržavanjem svih mjera kako bi izbjegli potencijalnu mogućnost zaraze koronavirusom.

Služba ureda župana