Održan prijam za predstavnike Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije

U utorak, 10. svibnja, župan Darko Koren održao je u prostorijama Županije prijam za predstavnike županijske Vatrogasne zajednice i Javnih vatrogasnih postrojbi. Prijam je već tradicionalno organiziran povodom obilježavanja Dana Svetog Florijana, a nazočili su mu i zamjenici župana Ivan Pal i Darko Sobota.

Župan Koren se u svom obraćanju osvrnuo na veliku ulogu vatrogasaca u društvu, te naglasio da treba težiti očuvanju vatrogastva kao društvene vrijednosti. Istaknuo je i ulogu vatrogasaca kao nositelja aktivnosti u seoskim sredinama, te posebno njihovu veliku humanost koju svojim djelovanjem stalno pokazuju.

Predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Ivan Golubić je naglasio kako se u našoj Županiji puno radi na edukaciji i privlačenju mladih u vatrogastvo. Koliko su u tome uspješni govori podatak da je ove godine čak šest ekipa s područja Županije sudjelovalo na državnim natjecanjima. Zapovjednik Valent Furmeg istaknuo je kako unatoč brojnim intervencijama ove godine nije bilo niti jednog ozlijeđenog vatrogasca.

Prijam je bio prilika i da župan Darko Koren čestita vatrogascu Mirku Petroviću iz Sigeca koji je ovogodišnji dobitnik najvišeg odlikovanja u vatrogastvu. On je za svoj pedesetogodišnji rad primio Povelju Đure Deželića za životno djelo, koje Hrvatska vatrogasna zajednica dodjeljuje za postignuća u razvoju vatrogastva i zaštiti od požara.