Održan peti Dan povrća

U subotu, 11. srpnja na Zrinskom trgu u Koprivnici održan je peti po redu Dan povrća Koprivničko-križevačke županije pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Podravke d.d., HZPSS – Odsjeka Koprivničko-križevačke županije, Hrvatskog agronomskog društva- Agronomskog društva Koprivnica i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Peti dan povrća svečano je otorio koprivničko-križevački župan Darko Koren, a svečanom otvorenju nazočili su Ivan Hodalić, savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, organizatori manifestacije, brojni predstavnici institucija s Koprivničko-križevačke županije.

Na ovogodišnjem Danu povrća svoje proizvode izložilo je 43 izlagača. I ove godine izabrana su i nagrađena tri najljepše uređena štanda.

Prvo mjesto osvojilo je OPG Strunjak Stanislava iz Prugovca, drugo mjesto OPG Mihaljević Ivice iz Kozarevca i treće mjesto osvojila je Poljoprivredna zadruga Imbriovec.

U popodnevnim satima program je nastavljen obilaskom povrćarske proizvodnje i pokusa sa cijepljenim rajčicama na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Marijana Severa u Koprivničkim Bregima i Klausa Cvetkovića u Koprivnici.