Održan križevački Pedagoški susret

Koprivničko-križevačka županija bila je pokrovitelj danas održanog križevačkog Pedagoškog susreta u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima, na kojem su predstavljeni znanstveni radovi s 15. Pedagoških dana u Križevcima, održanim prošle godine.

Susret i nazočne pozdravila je prof.dr.sc. Dijana Vican, državna tajnica pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, zatim prof. Vinko Filipović iz Agencije za odgoj i obrazovanje, prof.dr.sc. Valentina Mandarić, docentica na KBF-u, predstojnica ureda za vjeronauk, te prof.dr.sc. Vladimir Strugar.

Tema Susreta bila je ”Aktualni školski trenutak: Poruke”, a prva je predavanje održala prof.dr.sc. Dijana Vican, pod nazivom ”Prijedlog nacionalnog okvirnog kurikuluma: Prilog javnoj raspravi”. Osim navedenog, govorilo se i o ulozi Agencije za odgoj i obrazovanje u primjeni obrazovnog sustava u Republici Hrvatskoj, o ulozi vjeronauka u školama, a prije nego što je započela rasprava, predstavljen je i zbornik ”Škola danas, za budućnost” (radovi s 15. križevačkih Pedagoških dana).

Pokrovitelji ovog susreta su uz Koprivničko-križevačku županiju, Grad Križevci,   Bjelovarsko-bilogorska županija, Grad Bjelovar u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, Agencijom za odgoj i obrazovanje, Pedagoškim studijima u Zagrebu, Hrvatskim školskim muzejom i školskim ustanovama Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Župan Darko Koren tom je prilikom, po završetku Pedagoškog susreta, održao radni sastanak s okupljenim ravnateljima osnovnih i srednjih škola s područja Koprivničko-križevačke županije na teme: Kapitalne investicije u županijskom školstvu i prijevoz učenika osnovnih i srednjih škola. Ravnatelji su izrazili zadovoljstvo o brizi Županije za školsku infrastrukturu.