Održan humanitarni koncert ”Budimo uz njih”

Sinoć je u đurđevačkoj sportskoj dvorani održan humanitarni koncert “Budimo uz njih” u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ  i  Udruge žena s bolestima dojke «Narcise» Đurđevac. Koncert je, pored humanitarnog i zabavnog, imao i edukativni aspekt jer su na ulazu svim ženama dijeljeni letci o prevenciji i samopregledu, što su najvažnije odrednice očuvanja zdravlja žena.

Na koncertu su se prikupljali dobrovoljni prilozi za kupnju demonstracijskih i edukacijskih sredstava potrebnih za rad udruge i tom je prilikom prikupljeno 9.200 kuna. Organizatori zahvaljuju svima koji su se odazvali i koji su dali dobrovoljne priloge. Ova kampanja traje i dalje jer  su  pojedinci, poduzeća i institucije , koji su  jučer uputili isprike zbog nemogućnosti dolaska,  izrazili potporu i  najavili  uplate novčanih sredstava. Broj žiro-računa, koji je otvoren kod Erste banke posebno za tu namjenu i na koji se mogu uplatiti sredstva,  je  2402006-1100615857.

Podršku ovom humanitarno-edukativnom projektu su dali i čelni ljudi Županije i Grada, župan Darko Koren, njegov zamjenik Darko Sobota, gradonačelnik Slavko Gračan i križevački gradonačelnik Branko Hrg.

Verica Rupčić, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova je u ime organizatora uputila  zahvalu svim sudionicima, koji su svojim izvedbama i programom doprinijeli uspjehu koncerta. To su: Vid Balog, Mirko Švenda Žiga, Mladen Medak Gaga, Irena Kožar, Krešimir Kovačević, Ivana Horvat-Seleš, Ivan Fucak, Iva Gašparov, KUD P.Preradović, Puhački orkestar  DVD-a  Đurđevac, Tamburaški ansambl Podravine, Udruga cimbalista Hrvatske, Đurđevčice, Folklorna skupina OŠ Grgura Karlovčana, Pjevačko društvo “Ferdinand” iz Ferdinandovca i  Plesno-manekenska grupi No1 iz Đurđevca, kojoj je to bio prvi, ujedno i promotivni nastup.

Predsjednica PZRS-a: Verica Rupčić