Održan 6. sastanak Upravnog odbora projekta Amazing Amazon of Europe

Virtualnim putem 15. i 16. prosinca održan je 6. sastanak Upravnog odbora projekta Amazing Amazon of Europe na kojem su, uz predstavnike projektnih partnera iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Srbije, prisustvovali i predstavnici Koprivničko-križevačke županije. Na sastanku su pojedini partneri prezentirali svoje inovativne ideje digitalizacije prirodne i kulturne baštine, a voditelj projekta za Koprivničko-križevačku županiju Vladimir Šadek prezentirao je hologramsku tehnologiju kojom će se uskoro opremiti Galerija naivne umjetnosti u Hlebinama. Digitalizacijom Galerije omogućiti će se posjetiteljima virtualni uvid u kulturnu i prirodnu baštinu, a sadržaj je namijenjen svim uzrastima.

skazani su financijski pokazatelji i napredak provedbe projektnih aktivnosti, te je iznesen komunikacijski plan plasiranja projektnih rezultata na društvene mreže. Od strane stručnjaka iz tvrtke Arctur prezentirani su rezultati istraživanja turističke aktivnosti i potencijala pojedinog područja, koji ukazuju da na području Koprivničko-križevačke županije nema negativnih efekata na turistički potencijal, no potrebno je ojačati pojedine turističke segmente. Sva istražena područja iziskuju planiranu turističku ponudu sukladno okolnostima, dostupan program događanja, a turističke aktivnosti moraju biti lako dostupne zainteresiranim posjetiteljima. Nastavno, održana je radionica, a potom i razgovor o planiranju turističkih programa i ponuda koje će u nadolazećem razdoblju biti i prezentirane. Zajednički fokus svih projektnih partnera u kreiranju turističke ponude je na gastronomiji i vinima, kulturnom i prirodnom bogatstvu, riječnim sportskim aktivnostima, koji bi se povezali u jedan program ponude, no glavni naglasak je na zelenoj destinaciji i očuvanju okoliša. Sve prethodno navedene ideje biti će dio zajedničke Strategije područja za razvoj AoE destinacije. Osim ovog dokumenta, u sklopu zasebne aktivnosti naša Županija će dobiti Akcijski plan razvoja tematskih staza na podravsko-prigorskom području.

INFORMACIJE O PROJEKTU

Projekt Amazing Amazing Amazon of Europe sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. srpnja 2020. te traje do 31. prosinca 2022. Ukupna vrijednost projekta je 2.428.000 €, podijeljenih između 14 partnera.

Koprivničko-križevačke županije u projektu sudjeluje kao partner s proračunom od 145.000 eura.

Služba ureda župana