Održan 3. po redu izbor za najljepšu „Vuzmenu košaricu“

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Dječjim vrtićom „Vrapčić“ Drnje organizirala je treću godinu zaredom izbor najljepše „Vuzmene košarice“ na kojem je sudjelovao i župan Darko Koren. Osnovni cilj projekta je očuvanje kulturne baštine kroz izradu uskršnjih pisanica. Djeca u pratnji svojih mentora i odgajatelja prezentirala su svoje radove u subotu 31. ožujka 2012. na Zrinskom trgu u Koprivnici u sklopu manifestacije „Ribolovci svome gradu“.

Povjerenstvo za ocjenjivanje u sastavu Vesna Peršić Kovač, Josip Cugovčan i Kristina Sočev odabralo je najizvornije i najautentičnije pisanice odnosno košarice. Svi koji nisu bili u subotu na Zrinskom trgu mogu vidjeti „Vuzmene košarice“ u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci od 02. do 10. travnja 2012. godine. Izložbu „Vuzmenih košarica“ i radova umjetnika Ivice Vugrinca otvorit će župan Darko Koren 02. travnja u 19,00 sati.

Dobitnici prve nagrade su učenici OŠ „Grgura Karlovčana“ iz Đurđevca u kategoriji radova učenika osnovnih škola i Dječji vrtić „Vrapčić“ objekt „Ivančica“ iz Koprivničkog Ivanca u kategoriji radova djece polaznika vrtića. Za učenike i djecu polaznike vrtića biti će organiziran cjelodnevni izlet u organizaciji županijske turističke zajednice. Osim izložbenog, ova akcija imala je i prodajni karakter. Tako će sredstva prikupljena prodajom pisanica biti doznačena humanitarnoj zakladi „Naš mali kutak raja“ za pomoć u adaptaciji objekata budućeg Edukativno-rekreativnog centra za djecu s teškoćama u razvoju u Komatnici.

Direktor Turističkog ureda: mr.sc. Zdravko Mihevc