Odnosi s javnošću kao nužnost u poslovanju

U prostorijama Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ u Koprivnici u petak, 17. rujna, održan je okrugli stol pod nazivom „Odnosi s javnošću – svakodnevica budućnosti“. Osim Hrvatske udruge za odnose s javnošću u organizaciju ovog foruma uključili su se i Koprivničko-križevačke županije, Grad Koprivnica i Podravka d.d. Cilj ovakvih stručnih dijaloga je afirmacija struke odnosa s javnošću, ali i promocija rada same Udruge.

U radu okruglog stola uz župana Darka Korena i gradonačelnika Zvonimira Mršića sudjelovali su najeminentniji stručnjaci PR-a u Hrvatskoj: Drenislav Žekić savjetnik Uprave Digitel komunikacija, Ksenija Renko direktorica agencije Publicis Consultants, Dražen Dretar voditelj Ureda za odnose s javnošću Grada Varaždina i Vedran Šimunović direktor Korporativnih komunikacija Podravke d.d.

Pokušavajući istaknuti zašto su odnosi s javnošću danas imperativ svake uspješne institucije, kompanije i udruge sugovornici su naveli i dodirne točke komuniciranja lokalne i regionalne uprave i velikih korporacija. Zaključili su da je stanje struke u Hrvatskoj dobro, ali se dodatni angažman mora napraviti u oživljavanju formalnog obrazovanja te usavršavanja i internacionalnog povezivanja. Reputacija kao jedna od osnovnih vrijednosti izgrađenih jasnim, iskrenim i otvorenim komuniciranjem istaknuta je kao najvažniji faktor uspjeha.