Obrtničkoj školi Koprivnica uručeno vrijedno priznanje

U organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u muzeju „Mimara“ u Zagrebu u utorak 17. studenoga 2009. godine dodijeljene su godišnje nagrade i priznanja najboljim programima koji za svoj cilj imaju razvoj svih oblika građanske demokracije.

            Obrtnička škola Koprivnica za svoj je projekt „Boja nas spaja“ s još četiri srednje škole u Hrvatskoj nagrađena novčanom nagradom i priznanjem „Škola – prijatelj zajednice“. Nagradu je predstavniku učenika Denisu Đuranu i ravnatelju Obrtničke škole Ratimiru Ljubiću svečano uručila predsjednica Vlade gđa Jadranka Kosor, a dodjeli je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog sabora g. Luka Bebić.

            Projekt „Boja nas spaja“, kojem je cilj dizajn i izrada garderobnih ormarića za polaznike koprivničkog vrtića „Tratinčica“, uz ove dvije navedene institucije obuhvaća i Grad Koprivnicu koji je za ovaj projekt osigurao materijalna sredstva.

Važno je spomenuti da je i sam Grad dobitnik jedne od nagrada za razvoj sudioničke demokracije. Time je upravo Koprivnica postala jedna od rijetkih sredina koja je za razvoj civilnog i volonterskog uključivanja u sve vidove razvoja demokracije ove godine nagrađena čak dva puta.

            Uz čestitke i pohvale ovakvom načinu uključivanja mladih u javni život, članica savjetničkog tima američkog predsjednika Baracka Obame dr. Carolyn Lukensmeyer održala je i kratko predavanje o iskustvima njihovih državnih institucija u decentralizaciji odlučivanja. Naglasila je kako to čini zajednicu kvalitetnijim mjestom za život, a sudeći po nagradama, naša sredina je na najboljem putu da po tome bude uzor ostalim gradovima.