Obilježena 21. obljetnica preuzimanja koprivničke vojarne

Dan koprivničkih branitelja i 21. obljetnica preuzimanja vojarne u Koprivnici obilježena je u petak 28. rujna. Svečano obilježavanje započelo je polaganjem vijenaca ispred „Križa života“ na prostoru bivše Vojarne „Ban Krsto Frankopan“ te ispred „Središnjeg križa“ na gradskom groblju u Koprivnici. Nakon toga služena je Sveta misa za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Župnoj crkvi sv. Nikole u Koprivnici te održana svečana sjednica u dvorani „Domoljub“.

Svečana sjednica je bila prigoda da se još jednom oda počast svima koji su dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku i svima koji su sudjelovali u oslobođenju koprivničke vojarne. Brojnim gostima i uzvanicima nakon pozdravnog govora predsjednika Gradskog vijeća Zorana Gošeka obratio se i član Kriznog štaba Josip Friščić te potpredsjednica Gradskog vijeća Melita Samoborec.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren u svojem je obraćanju naglasio važnost vjere i zajedništva koja je bila nužna kako bi danas živjeli u samostalnoj i slobodnoj Hrvatskoj. Proslavi obljetnice odazvali su se vijećnici Grada i Županije, gosti i dužnosnici, kao i zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros.