Obilježena 106. godišnjica postojanja koprivničke Gimnazije

Obilježavanje 106. obljetnice postojanja Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica održano je u petak 27. travnja proslavom Dana škole, Danom otvorenih vrata i Danom sporta. Središnji događaj obilježavanja bila je svečana akademija, koja je održana u dvorani „Domoljub“. Ova svečanost je bila prigoda i da se podijele priznanja zaslužnim profesorima i najboljim gimnazijalcima.

Uz brojne učenike i profesore svečanoj akademiji pridružili su se ugledni gosti a među njima i pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Ankica Nježić. Sve njih uvodno je pozdravio ravnatelj škole Vjekoslav Robotić.

Koprivničko-križevačku županiju predstavljao je zamjenik župana Ivan Pal. On je u svom govoru istaknuo kako su odlični uvjeti koje gimnazija ima i dobar program koji škola provodi doveli do mnogih novih aktivnosti i uspjeha koje učenici postižu. Zamolio je okupljene da podrže i druge projekte koji se odvijaju kako bi i obrtnička i srednja škola u Koprivnici, ali i mnoge druge škole, dobile bolje uvjete za rad.