Obilježena 105. obljetnica koprivničke Gimnazije

U srijedu 20. travnja u Koprivnici je obilježena 105. godišnjica postojanja Gimnazije „Fran Galović“. Obilježavanje je započelo svečanom sjednicom nastavničkog vijeća te nastavljeno Danom sporta u kojem su snage odmjerili finalisti razrednih prvenstava u rukometu, odbojci, nogometu, košarci i badmintonu. Otvorenju Dana sporta i početku Dana otvorenih vrata bio je nazočan i zamjenik župana Ivan Pal sa suradnicima. Uz brojne radionice provedeno je mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, održan je koncert talijanske glazbe, kao i debata o seksualnom odgoju u školama.

Svečana akademija održana je u dvorani „Domoljub“ uz nazočnost brojnih gostiju i prijatelja Gimnazije koje je odmah na početku pozdravio ravnatelj Vjekoslav Robotić, a nazočnima se obratio i zamjenik gradonačelnika Grada Koprivnice Dražen Pros. Zamjenik župana Ivan Pal čestitao je gimnazijalcima i djelatnicima na svim uspjesima koje su postigli, te istaknuo da je svaka kuna uložena od strane Županije u materijalne uvjete njihove škole višestruko vraćena.

„Posebno me vesele vaši uspjesi na državnoj maturi obzirom da se radi o nezavisnom vrednovanju. Svima vam danas čestitam Dan Gimnazije, a posebno puno sreće želim onima koje matura tek očekuje.“ rekao je Ivan Pal.