Obilježen Dan Općine Novo Virje

Obilježavanje Dana Općine Novo Virje započelo je u petak 29. travnja kad je otvorena izložba Marijana Jakubina, a centralni dio obilježavanja bila je Svečana sjednica Općinskog vijeća koja je održana u nedjelju 1. svibnja. Prethodilo joj je polaganje vijenca poginulima za domovinu pred Središnjim križem na mjesnom groblju, kao i Sveta misa za Općinu i vatrogasce iz Novog Virja.

Na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća načelnik Branko Mesarov izvijestio je brojne goste o događajima i projektima u Općini u proteklih godinu dana, a događaju je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Darko Sobota. On je u prigodnom govoru novovirovcima čestitao Dan Općine, te kazao kako će Županija i u budućnosti podupirati projekte na njihovom području.

Nakon završetka službenog dijela KUD Širine i mali folklor KUD-a Molve održali su prigodan program. Dani Općine trajat će sve do 21. svibnja, a do tada će se u Novom Virju održati susreti područnih škola Općine, kazališna predstava „Pajdaš?Međaš!!!“ i 3. Smotra folklora i zborova.