Obilježen Dan Grada Križevaca

Križevci su u utorak 24. travnja proslavili 760. rođendan i obljetnicu proglašenja slobodnog kraljevskog grada, te obilježili svoj Dan Grada. U povodu Dana Grada na gradskom groblju su u prijepodnevnim satima predstavnici Grada položili vijence i zapalili svijeće, a zatim otišli na Strossmayerov trg gdje je trajao zabavni program u kojem su sudjelovala djeca iz vrtića i škola, te izviđači. Gradonačelnik Branko Hrg je svima čestitao Dan Grada te je sa svojim zamjenicima i predsjednikom Gradskog vijeća Rokom Bašićem podijelio veliku tortu kojom je Grad častio Križevčane u povodu rođendana.

U Hrvatskom domu održana je svečana sjednica na kojoj su se okupljenima uz gradonačelnika Branka Hrga i predsjednika Gradskog vijeća Roka Bašića obratili i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak, zamjenik župana Ivan Pal, zamjenik ministrice socijalne politike i mladih Darko Ledinski i veleposlanica Republike Italije Emanuela D Alessandro.

Svečanoj sjednici prisustvovali su brojni uzvanici, a među njima i predsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Milica Fuček.

Uručena su i javna priznanja Grada. Nagradu za životno djelo primio je Boris Čataj, a plaketu Grada Križevaca Brunoslav Sabolek i DVD Poljana Križevačka. Javna priznanja uručena su Vesni Ištvanović, Stjepanu Jambrecu, Moniki Kemenović, Ivanu Pekliću i DVD-u Cubinec. Uz to dodijeljene su zahvalnice gradonačelnika 15. protuoklopnoj topničko-raketnoj brigadi i Udruzi za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“.