Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Koprivnici

Međunarodni dan osoba s invaliditetom svečano je obilježen u COOR-u „Podravsko sunce“ u ponedjeljak 6. prosinca. Na poziv Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije ovom su se obilježavanju odazvali brojni predstavnici lokalne i regionalne samouprave, Opće bolnice, Policijske uprave, Zavoda za zapošljavanje, Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“, kao i predstavnici civilnog društva.

Svečanost je počela prigodnim programom učenika COOR „Podravsko sunce“, a nastavljena je stručnim tribinom o potpori ženama s invaliditetom u sprječavanju obiteljskog nasilja. Obilježavanju ovog Međunarodnog dana prisustvovao je i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal.

U svojem obraćanju Ivan Pal je gostima i sudionicima rekao; „ U Županiji odlično surađujemo sa svim Udruga koje se bave životom i radom osoba s invaliditetom. Nastojimo poboljšati uvjete života invalidima koji žive izvan gradova i to ćemo još snažnije čini i ubuduće. Ono što ovom prilikom molim i od vas je da interesi zajednice i osoba s invaliditetom budu iznad osobnih interesa ili onih političkih kako bi stvorili pravednije i bolje društvo. Čestitam Vam Međunarodni dan osoba s invaliditetom i nadam se da ćemo vaš rad moći poticati još snažnije.“