Obilježavanje Dana mimoza

U sklopu Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice u subotu, 22. siječnja, u organizaciji Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Hrvatske lige protiv raka i udruge ZDRAVKA održan je 4. Hrvatski dan mimoza.

Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije pridružila se obilježavanju Dana mimoza na gradskim trgovima u Đurđevcu, Koprivnici i Križevcima, a u akciju se uključilo i županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova. Tom prilikom prigodno su prodavane grančice mimoze, a prikupljeni dobrotvorni prilozi namijenjeni su edukaciji školske djece o prevenciji raka vrata maternice. Edukaciju će Liga protiv raka provoditi u svim županijskim osnovnim školama.

Obilježavanju Dana mimoza pridružili su se i dužnosnici Koprivničko-križevačke županije, te tako dali podršku ovoj vrijednoj akciji. Obilježavanje u Đurđevcu posjetio je zamjenik župana Darko Sobota, a akciji u Koprivnici i Križevcima pridružio se župan Darko Koren. Danu mimoza u Koprivnici također su prisustvovali ravnateljica koprivničke bolnice Gordana Slavetić te županijski pročelnici Branka Cuki i Vladimir Šadek, a u Križevcima pročelnica Marina Horvat Pavlic.

Predsjednica županijske Lige protiv raka Marija Sačer zahvalila je županu na podršci koju Županija daje ovakvim akcijama.