Obilježavanje 26. obljetnice stradanja grada heroja – Vukovara

Na današnji dan obilježava se 26. obljetnica stradanja grada heroja – Vukovara i Dan sjećanja na žrtve Vukovara 1991. – 2017. godine pod nazivom „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“.

Program obilježavanja započeo je „Putom sjećanja i svjetlosti“ na kojemu su učenici vukovarskih osnovnih škola zapalili svijeće na Križnom putu od Opće bolnice Vukovar do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rada. Zatim su se hrvatski branitelji Vukovara okupili zajedno s članovima obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih branitelja na vukovarskom gradskom stadionu, nakon čega je u krugu Opće županijske bolnice Vukovar održan prigodni program pod nazivom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“. Brojni  branitelji, dužnosnici i građani tada su krenuli na križni put – kolonu sjećanja, koju su vukovarskim ulicama do Memorijalnog groblja predvodili hrvatski branitelji Vukovara i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovara. Sudionici križnoga puta na grobnicama poginulih i ubijenih branitelja i civila odali su počast ružama. Nakon molitve za žrtve iz Domovinskog rata Grada Vukovara koju je predvodio mons. Antun Škvorčević, požeški biskup, održano je polaganje vijenaca, a odavanju počasti u ime Koprivničko – križevačke županije prisustvovali su predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, predsjednik Odbora za branitelje KKŽ Siniša Pavlović te braniteljske udruge.

Uz svečanu euharistiju, koju je ponovno predvodio mons. Antun Škvorčević, u organizaciji Gradskog muzeja Vukovar i Sportske udruge ribiča „Dunav“ Vukovar puštene su svjetiljke Dunavom u spomen na ubijene i nestale branitelje Vukovara.

Služba ureda župana