Obilazak škola na području Općine Virje

Zamjenik župana Ivan Pal i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i šport Mladen Antolić posjetili su u utorak, 18 listopada, Osnovnu školu Prof. Franje Viktora Šignjara u Virju. Na poziv ravnateljice Marice Cik Adaković obišli su područne škole u Šemovcima, Hampovici i Miholjancu, te su održali i kratak radni sastanak vezan uz participiranje škole u postojećim programima Agencije za mobilnost i programe EU.

Prilikom posjeta područnim školama zamjenik župana Pal je istaknuo zadovoljstvo stanjem školskih zgrada, što se prvenstveno može zahvaliti iznimnoj brizi lokalne zajednice i same Županije. Ravnateljica je goste upoznala kako su potrebni manji zahvati na promjeni stolarije na zgradi matične škole i na zgradi PŠ Miholjanec.

Ravnateljica Cik Adaković upoznala je zamjenika župana Ivana Pala i s nizom aktivnosti koje ova škola svake godine provodi, te s namjerom da se osnuje školski tim za apliciranje programa na EU projekt Comenius. Zaključeno je da će uz pomoć Županije ravnateljici biti omogućen uvid u primjere dobre prakse ostalih školskih ustanova, kao što su realizacija strukovnih projekta Leonardo u Obrtničkoj školi Koprivnica i projekta Comenius u Osnovnoj školi „Prof. Blaž Mađer“ u Novigradu Podravskom.