Obavijest: Produljenje roka za dostavu projektnih prijedloga na Javni poziv Saveza Alpe Jadran

Zbog aktualne krize širenja zaraze bolesti COVID-19 uzrokovane korona virusom, Upravni odbor Saveza Alpe-Jadran odlučio je produljiti otvoreni Javni poziv za sufinanciranje projekata do 31. svibnja 2020. godine. Proračunska sredstva u iznosu od 50.000,00 eura rezervirana su za najbolje ocijenjene projektne prijave, a uvjeti koje prijave moraju ispunjavati ostaju isti.

Zajednički proračun Saveza Alpe Jadran namijenjen je „financiranju važnih aktivnosti i projekata koji su od značaja za cijelu Alpe Jadran mrežu“.

Savez Alpe Jadran sufinancira troškove pripreme za prijavu projekata u okviru odgovarajućih EU programa (npr. Europa za građane, ERASMUS +, Kreativna Europa, itd.), provedbu projekata sufinanciranih fondovima Europske unije te zajedničke projekte koji su od općeg zajedničkog interesa za Alpe Jadran mrežu.

Na javni poziv mogu se javiti organizacije koje provode međunarodni projekt u koji su kao partneri uključene minimalno tri organizacije iz tri regije/države članice Saveza (Austrija, Slovenija, Mađarska i Hrvatska), odnosno s područja 11 regija članica Saveza koje obuhvaćaju Koprivničko-križevačku, Varaždinsku, Međimursku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku, Istarsku županiju, austrijske pokrajine – Koruška, Štajerska i Gradišće, Vas iz Mađarske te Republiku Sloveniju.

U Smjernicama za provedbu projekata financijski podržanih od strane saveza Alpe Jadran (Implementation Guidelines for Projects Financially Supported by the AAA) nalaze se informacije o uvjetima koje projekti moraju zadovoljavati da bi bili prihvatljivi, koje su objavljene u prilogu obrasca projektne aplikacije.

Sve projektne prijave moraju biti poslane odgovornoj Tematskoj koordinacijskoj točki (TCP) zaključno do 31. svibnja 2020. godine do 23,59 sati. Adrese TCP-a navedene su na prijavnom obrascu kao i na sljedećoj web poveznici: http://alps-adriatic-alliance.org/organization-and-addresses/thematic-coordination-points/.

Prijavni obrazac možete pronaći ispod teksta ovog poziva. Također, uz tekst poziva i prijavni obrazac, na sljedećoj web poveznici http://alps-adriatic-alliance.org/downloads/  možete pronaći Smjernice za provedbu projekata financijski podržanih od strane Savez Alpe Jadran, Pravilnik o organizaciji i radu te Strategiju geografskog područja Alpe-Jadran do 2027.

Služba ureda župana