Novigrad Podravski svečano obilježio Dan Općine

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u dvorani vatrogasnog doma  Novigrad Podravski  je obilježio Dan Općine. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, ujedno i izaslanik Predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Makar koji je kazao kako se nada prosperitetu općine i u novom  razvojnom ciklusu, a potom je načelnik Općine Zdravko Brljek u obraćanju istaknuo da Općina nakon 20 godina nije kreditno zadužena. „Od 2019-te do 2021. krenuli smo u realizaciju za nas važnih poslova koje smo mogli dosegnuti, a svi vi ste nam tu jako pomagali, od Županije, Grada Koprivnice, PORA-e, GKP Komunalca“, zahvalio je Brljek nakon čega je prikazan film koji je prikazao sve projekte koji su realizirani u proteklom razdoblju, a načelnik je završno dodao kako se ponosi transparentnim proračunom i javnim prikazom trošenja novca po čemu se Općina ističe na razini Hrvatske.

Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, obratio se u ime prisutnih načelnika te je uz čestitke poručio kako je svaka mala sredina koja se razvija znak da će županija opstati, a Novigrad Podravski je pravi primjer kako privući sredstva za realizaciju projekata. Zamjenik župana Ratimir Ljubić je također uputio čestitke te kazao kako je na području ostvareno mnogo te kako se nada da će se u budućnosti realizirati još značajnih projekata.

Župan Darko Koren je uputio čestitke u ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te dodao kako je Novigrad Podravski posebna općina, velika i razvijena, u kojoj je izuzetno  bitan ljudski faktor upravljanja.“Kod Novigrada me godinama impresionira činjenica da je uvijek bio rasadnik kadrova, u svim disciplinama, gospodarskim, društvenim, kulturnim i možda bi bio izazov za razdoblje pred nama napraviti spisak, bazu podataka, koji bi to dokazao, uvjeren sam da bi se imalo što napisati. Čestitam vam na svim uspjesima koje ste ostvarili, Županija će i dalje biti podrška u zajedničkim projektima kako bi se stvorili najbolji uvjeti za život za sve stanovnike ovog kraja“, kazao je župan.

Čestitke je uputio i gradonačelnik Grada Koprivnice, ujedno i izaslanik Predsjednika RH, koji je kazao kako Novigrad pokazuje da ima potencijal dokazati da može biti mali pitomi gradić. „Ustrajte na tom putu, pred nama je potencijalno sjajno razdoblje, nadam se da ćemo povući čim više sredstava za realizaciju projekata“, dodao je Jakšić.

Na kraju sjednice uslijedila je dodjela zahvalnicu i pohvalnica. Zahvalnica je uručena Zrinki Roksandić iz KUD-a Delovi, te posthumno Štefaniji Vulić Štefki. Dominiku Vuljaku uručena je pohvalnica. Svečana sjednica završila je kulturno-umjetničkim programom članova KUD-a Delovi te članova KUD-a Ivan vitez Trnski.

Spomenimo kako su svečanosti prisustvovali i potpredsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije te načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić, načelnici susjednih općina, predstavnici brojnih ustanova, društava, udruga, općinski poslovni partneri i brojni drugi gosti.

Služba ureda župana