”Nek’ nas Drava spoji onak’ – županijski”

Obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe opojnih droga 26. lipnja, te niz aktivnosti kao prilog borbi protiv nasilja među mladima, zajedno su i kvalitetno proveli učenici 2a i 2b đurđevačke gimnazije u jednodnevnom druženju sa članovima DRAVA DOKUMENTACIJSKOG CENTRA kroz županijski projekt NEK’ NAS DRAVA SPOJI – ZDRAVI NA DRAVI. Bio je to, ujedno i najljepši oproštaj od naporne školske godine.

Odlična organizacija aktivnosti na jezeru Šoderici, bistro-zelena, topla i ugodna voda jezera Šoderica je poslužila za timski rad đaka. Jedni su veslajući nestali u daljini Šoderice, drugi su se trudili pogoditi centar mete na strelištu luka i strijele.Treći su se u vodi do koljena loptom igrali dravagin, vodenu igru koji neki južnije nazivaju i picigin.

Mladim Đurđevčanima je bila zanimljiva originalna CIK-CAK tehnika veslanja. Zatim i prvi pogotci strijelom u centar mete. Pa interes otkud ime dravagin (dok im nismo objasnili)?.

Cijeli dan prošao je prebrzo, prebogato i prelijepo. Kako je ovo drugi put da mladi đurđevačke gimnazije učestvuju u NEK’ NAS DRAVA SPOJI udruge DDC, ne čude dogovori mladih da se isto druženje ponovi još tijekom ljeta. Ne čudi ni da se ovako aktivnom boravku mladih u prirodi, druženju i rekreaciji u prelijepoj prirodi, daje potpora projekata čiji je cilj kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih, a rezultati su svakako smanjenje nasilja među mladima, njihov zdravi život, usvajanje ekoloških vrijednosti i udaljavanje od doticaja sa drogama i ostalim opijatima.

Čekamo jesen kad se sličnom projektu pridružuje još 12 osnovnih i srednjih škola iz sjeverozapadne Hrvatske.

tekst i foto: Z.Moškon