Natjecanje za učenike srednjih škola u prezentaciji znanstvenih tema – Školski laboratorij

British Council, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i CARNetom, objavljuje četvrto po redu natjecanje za učenike srednjih škola u prezentaciji znanstvenih tema iz srednjoškolskog gradiva. Školski je laboratorij, po uzoru na popularni i uspješni Laboratorij slave koji je hrvatske studente i znanstvenike proslavio i na međunarodnom natjecanju, namijenjen srednjoškolcima i njihovim nastavnicima. Ideja natjecanja je da učenici određenu temu po svom izboru izlože na kratak, jasan, zanimljiv i svojoj dobi prilagođen način te svoju prezentaciju u obliku video snimke prijave na natjecanje, a dvanaest najuspješnijih prezentacije po glasovima stručnog žirija i posjetitelja Portala za škole ulaze u završno natjecanje uživo na kojem će se izabrati pobjednik.

Natjecanje se otvara 14. siječnja 2014., rok za prijavu prezentacije je 17. veljače 2014., a završno natjecanje Školskog laboratorija održat će se u petak 21. ožujka 2014. u Zagrebu.

Na webu natjecanja navedena su detaljna pravila natjecanja, način na koji će se ocjenjivati prezentacije i vremenski raspored natjecanja.

Cilj natjecanja je potaknuti učenike i nastavnike na kreativan pristup učenju i prezentaciji srednjoškolskog gradiva iz područja prirodnih i tehničkih znanosti. Ujedno se natjecanjem želi popularizirati prirodne i tehničke znanosti među učenicima, roditeljima i u javnosti te medijski promovirati znanost i rad u školi.

Za dodatne informacije i pitanja vezana uz natjecanje obratite se na adresu projects@britishcouncil.hr

Prezentacije s dosadašnjih Školskih laboratorija možete pogledati na sljedećim stranicama:

http://www.skole.hr/ucenici/skolski_laboratorij/2011

http://www.skole.hr/ucenici/skolski_laboratorij/popis_prezentacija_2012

http://www.skole.hr/ucenici/skolski_laboratorij/prezentacije_2013

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Pavlek, v. r.