Nastup osnovnoškolaca uveličao Dan Općine Sokolovac

Povodom Dana Općine, u Hrvatskom domu u Sokolovcu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su prisustvovali i župan Darko Koren te saborski zastupnik Damir Felak.

Načelnik Općine Vlado Bakšaj tom je prilikom predstavio najvažnije aktivnosti i projekte u proteklih godinu dana te planove za naredno razdoblje, posebno zahvalivši Koprivničko-križevačkoj županiji na velikoj pomoći u realizaciji 12,5 milijuna kuna vrijednog projekta dogradnje Osnovne škole Sokolovac i pripadajuće sportske dvorane. Prvu od četiri faze radova financirala je Općina, uz građevinsko zemljište i projektnu dokumentaciju, dok je sav preostali iznos osigurala Županija iz svog proračuna.

Župan je tom prilikom kazao kako su djeca najveća vrijednost u životu svakog čovjeka te kako je zadatak Županije osigurati im adekvatne uvjete za obrazovanje jer će upravo oni sutra biti predvodnici naše zajednice i cijele Republike Hrvatske. Čestitao je mještanima njihov Dan te zaželio nastavak uspješne suradnje.

Program proslave započeo je polaganjem vijenaca na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima kod kapelice na Bilu, a zatim su svečano otvoreni radovi na izgradnji dječjeg vrtića s jaslicama. U Galeriji Sokolovac predstavljena je izložba likovnih radova članova Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur iz Slovenije, a na svečanoj su sjednici poseban doprinos dali osnovnoškolci koji su pokazali svoje talente i pripremili prigodni program za uzvanike.

Služba ureda župana