Nastup na turističkom sajmu u Kapošvaru

Već tradicionalno, predstavnici Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Turističke zajednice grada Koprivnice, nastupili su na turističkom sajmu u Kapošvaru. Na zajedničkom izložbenom prostoru s TZ općine Tar – Vabriga iz Istre, predstavljena je cjelokupna turistička ponuda naše županije i grada Koprivnice, s posebnim akcentom na najvažnijim manifestacijama.

Nakon službenog otvorenja sajma, naš izložbeni prostor obišli su i zadržali se u prijateljskom razgovoru : hrvatska generalna konzulica u Pečuhu, gospođa Ljiljana Pancirov, konzulica za gospodarstvo gospođa Jadranka Telišman, zamjenik župana županije Sommogy g.Sardi Arpad, voditelj ureda za turizam županije Somogy, Pentek Ištvan i voditelj predstavništva HTZ-a u Budimpešti , Marin Skenderović.  

 Na prijemu priređenom za uzvanike sajma razgovaralo se o europskim integracijama, bilateralnoj suradnji naših županija i razvoju zajedničkih turističkih projekata. Generalna konzulica gđa. Pancirov istaknula je kao pozitivan primjer suradnju naše i mađarske županije Somogy. Zahvalila je zamjeniku župana g. Darku Soboti na naporima koje županija ulaže u razvoj odnosa između dviju prijateljskih naroda, istaknuvši pri tome da u službenim kontaktima s predstavnicima županije Somogy i Grada Kapošvara nailazi samo na riječi hvale za Koprivničko-križevačku županiju i Grad Koprivnicu i njihove turističke zajednice. Zamjenik župana Darko Sobota zahvalio je zamjeniku župana županije Somogy g. Sardi Arpadu na riječima dobrodošlice i više nego prijateljskom prijemu i generalnoj konzulici RH u Pečuhu na riječima pohvale i potpore. Istaknuo je da je pred realizacijom zajednički turistički projekt – „Drava – gastrolobby project“ koji će se financirati sredstavima iz IPA programa.

na slici (slijeva) : konzulica za gospodarstvo Jadranka Telišman, zamjenik župana županije Somogy Sardi Arpad, generalna konzulica Ljiljana Pancirov, direktor TU TZ Tar – Vabriga Denis Žužić, voditelj predstavništva HTZ-a u Budimpešti Marin Skenderović i zamjenik župana KKŽ Darko Sobota.