Nastavljena suradnja u provođenju projekta „Nisi sam“

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke u srijedu i četvrtak, 7. i 8. ožujka 2012. god., održali su dvije edukativne radionice u 5. i 6. razredu OŠ Koprivnički Bregi. Osim policijskih službenika, dvjema odvojenim radionicama prisustvovalo je 24 učenika 5. razreda, 28 učenika 6. razreda, razrednice, učiteljica informatike te pedagoginja škole.

Na polju prevencije vršnjačkog nasilja, tolerancija i prihvaćanje različitosti te konkretni savjeti kome se obratiti u slučaju počinjenog nasilja, teme su koje su bile obuhvaćene u jednosatnim radionicama. Osobita pozornost posvećena je prevenciji zlostavljanja putem elektroničkih medija, osobito putem sve prisutnijih društvenih mreža. Učenici su upoznati s konkretnim opasnostima kojima bi mogli biti izloženi te praktičnim savjetima pomoću kojih će zaštititi svoje osobne podatke i podesiti postavke sigurnosti svojih korisničkih računa. Kao što sam naziv projekta govori, naši učenici nisu sami i za pomoć se uvijek mogu obratiti svojim roditeljima, bilo kojem djelatniku škole, ali isto tako i policijskim službenicima, koji ih mogu i žele zaštititi.

Nakon održanih radionica dogovorena je daljnja suradnja i podrška učenicima ali i roditeljima, koji će isto tako biti uključeni u nadolazeće projektne aktivnosti.

OŠ Koprivnički Bregi