Nastavak obrazovanja za trogodišnje srednjoškolske programe

Početkom veljače u Gimanziji „Fran Galović“ Koprivnica započelo je školovanje 52 učenika u dva razredna odjela za zanimanja tehničar za računalstvo (24 učenika) i komercijalist (28 učenika).

Učenici su završili razna trogodišnja zanimanja i nastavljaju obrazovanje na četverogodišnjim smjerovima. Školovanje traje dvije godine, prvu godinu učenici polažu razliku ispita ovisno o tome koje su trogodišnje usmjerenje završili, a drugu godinu slušaju programe četvrtog razreda. Teorijska nastava provodit će se u prostorima Gimnazije, a praktična u Obrtničkoj školi. U ova dva razredna odjela programe će realizirati tridesetak nastavnika.

Za vrijeme nastave u utorak 12. veljače ih je posjetio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal, zajedno s ravnateljima koprivničke Gimnazije i Obrtničke škole, Vjekoslavom Robotićem i Ratimirom Ljubićem, te županijskim pročelnikom Mladenom Antolićem.

Zamjenik župana je tom prigodom učenicima zaželio puno sreće u savladavanju programa i pohvalio njihovu želju da se nastave školovati. „To će uvelike povećati Vašu vrijednost na tržištu rada i usmjeriti vas u dobrom pravcu.“, rekao je Pal.