Nastava u školama u nadležnosti Županije u petak prema online modelu, u tijeku je organizacija dodatnih mjesta za testiranje na koronavirus

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je u prostorijama HGK –Županijske komore Koprivnica održao redovnu koordinaciju na kojoj je raspravljano o epidemiološkom stanju na području županije te primjeni  Odluke Stožera CZ RH  o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova koja je stupila na snagu s današnjim danom.

Načelnik Stožera uvodno je izvijestio o epidemiološkom stanju te situaciji u školama, nakon čega su članovi Stožera dali preporuku da sve škole koje su u nadležnosti Koprivničko-križevačke županije, a u svojim nastavnim kurikulumima nisu predvidjeli petak, 19.11. kao nenastavni dan, da se na taj dan nastava organizira prema modelu C, odnosno online putem.

Što se tiče primjene Odluke o uvođenju mjere obaveznog testiranja, načelnik Ljubić je kazao kako prvi dan primjene mjere sve protječe u skladu s očekivanjima te kako je uz postojeće punktove za testiranje na koronavirus – Dom zdravlja KKŽ, Zavod za javno zdravstvo KKŽ i OB Koprivnica u kojima je testirano oko 600-injak osoba,  u tijeku daljnja organizacija testnih mjesta u skladu s uputama nacionalnog Stožera.

Tijekom ovog tjedna testiranje koje se odnosi na GRUPE (državni službenici i namještenici u javnim službama, lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenici trgovačkih društava i ustanova u kojima većinski udio ima država ili jedinice lokalne ili regionalne samouprave)  koje upućuju poslodavci, a koje su prvo testiranje obavili preko Doma zdravlja KKŽ ili Zavoda za javno zdravstvo KKŽ, i dalje će dostavljati POPIS svojih zaposlenika koji se trebaju testirati  (ime i prezime te mjesto prebivališta) na adresu biserka.zlatar@dzkkz.hr i epidemiologija.kc@zzjz-kkz.hr

Nakon dostave popisa će se odrediti točan raspored i vrijeme testiranja.

Članovi Stožera apeliraju da se zaposlenici u svojim grupama, pridržavaju uputa te da dolaze na punktove koji su propisani za testiranje. Testiranje se provodi kao i do sada na četiri lokacije – drive in punkt na prostoru Sajmišta u Koprivnici, u krugu Doma zdravlja u Križevcima i Đurđevcu (prostori na kojima se obavlja PCR testiranje) te Zavodu za javno zdravstvo KKŽ. Napominjemo kako će se testiranje obavljati ISKLJUČIVO prema popisima GRUPA koje će dostaviti poslodavci!

Testiranje zainteresiranih građana se provodi i u OB Koprivnica kod ulaza Objedinjenog hitnog bolničkog prijama OHBP-a,  s istočne strane zgrade u prizemlju, utorkom i četvrtkom od 7,00 sati do 9,00 sati, uz prethodnu najavu.

Rezervacije termina se mogu izvršiti na broj 048/251-460, ponedjeljkom od 13,00 sati do 14,00 sati za testiranje u utorak,  i srijedom od 13,00 sati do 14,00 sati za testiranje u četvrtak.

Na testiranje je potrebno doći s popunjenim obrascem koje možete preuzeti OVDJE.

Članovi Stožera na kraju koordinacije pozvali su građane da iskoriste mogućnost cijepljenja na punktovima i kod svojih obiteljskih liječnika te da se pridržavaju svih epidemiološkim mjera i uputa jer samo uz odgovorno ponašanje će doći do smanjenja pritiska na zdravstveni sustav i širenja zaraze koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije