Naša Županija ima dobru športsku infrastrukturu, pa je interesantna za održavanje svjetskog juniorskog prvenstva u ženskom rukometu 2014.

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije u ponedjeljak, 21. veljače, zamjenik župana Ivan Pal sastao se s direktorom marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silviom Njirićem. Razgovarali su o strateškom plan Saveza glede održavanja svjetskog juniorskog prvenstva u ženskom rukometu, koje bi se 2014. godine trebalo održati u Hrvatskoj.

Koprivničko-križevačka županija je jedna od interesantnijih regija za ovaj projekt, jer ima dobru sportsku infrastrukturu koja podržava ovako važno i zahtjevno natjecanje. Novigrad, Virje, Gola i Molve imaju dvorane u kojima se može profesionalno trenirati, ali čak i odigrati dio prvenstva, a očekuje se i uključivanje Križevaca, Koprivnice i Đurđevca. Ivan Pal je načelno pružio potporu projektu, a dogovoren je i ponovni susret nakon što druge regije i gradovi izraze svoje stajalište o mogućnostima sudjelovanja na svjetskom prvenstvu.