Najava: Predstava „Ezopove basne“ Gradskog kazališta Đurđevac poklon građanima za Dan Koprivničko-križevačke županije

U povodu obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije, pozivamo Vas na predstavu „Ezopove basne“ u izvedbi Gradskog kazališta Đurđevac, sekcije Mala Drama, koja će se održati u petak, 7. travnja, u dvorani Domoljub u Koprivnici s početkom u 17,00 sati te u subotu, 8.travnja, u Domu kulture u Đurđevcu, također s početkom u 17,00 sati.

Predstava je nastala prema djelu Geralda P. Murphya koje je adaptirala Jelena Fusić, glumi ukupno devet glumaca, a riječ je o poznatim basnama Vuk i janje, Lav i miš, Skakavac i mrav, Zec i kornjača, koje su izvedene na ponešto drugačiji način. Likovi u basnama su životinje koje imaju ljudske osobine te se, baš kao i ljudi, međusobno veoma razlikuju. Neke životinje posjeduju poželjne osobine poput plemenitosti, marljivosti i upornosti, dok kod nekih prevladavaju one manje poželjne – lijenost i neodgovornost. Svaka basna ima i određenu pouku koju će publici prenijeti pripovjedači.

Ulaz je besplatan, a ulaznice za predstavu u Koprivnici mogu se podići na blagajni Domoljuba ili na porti Županijske uprave.

Služba ureda župana