Najava: Općina Virje pripremila bogat program za ovogodišnje Martinjske dane

Martinjski dani Općine Virje koji se ove godine održavaju od 6. do 17. studenog tradicionalno će ponuditi sadržajan program te mnoštvo kulturnih, duhovnih, športskih, gospodarskih i tradicijskih događanja za koje se pobrinula Općina Virje

U petak 8. studenog od 10 sati posjetitelje očekuje Povorka oldtimer traktora koja će krenuti od Kolodvorske ulice i proći ostalim ulicama u Virju. U 14 sati u Školsko-sportskoj dvorani počinju 4. Martinjske etno igre za djecu i odrasle koje organizira DND Virje. Večer će u petak završiti Kazališnom večeri Glumišne družine Virje koja svojim gostima priprema bogat kazališni program od 19 sati u Društvenom domu.

Subotnje prijepodne rezerviran je za Martinjski sajam rukotvorina i domaćih proizvoda, a nakon sajma posjetitelji će moći kušati i kupit slastice na prodajnoj izložbi kolača u Društvenom domu. Osim degustacije kolača ispred društvenog doma  će se održati i Martinjska fišijada, a istog dana će se održati i 9. Martinjski kup Dušana Koščića u brzom spajanju usisnog voda.

Nedjeljni program obogatit će Povorka konjskih zapreka i jahača i druženje na streljani s Virovskim konjanicima i koncertom Puhačkog orkestra DVD-a Virje, a centralna proslava održat će se u ponedjeljak svečanom sjednicom Općinskog vijeća prije kojeg će se otvoriti novoizgrađeno reciklažno dvorište, rekonstruirana ulica Ivana Gundulića i Frane Lugarića s kružnim tokom te tržnica.

Detaljan program proslave možete pogledati ovdje.

Služba ureda župana