Najava i poziv: predavanja o udomiteljstvu u Kalinovcu i Đurđevcu

Kada se govori o alternativnim oblicima skrbi uglavnom se misli na udomiteljstvo. Udomiteljska obitelj, smatraju stručnjaci, prirodnije je okruženje za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i starije i nemoćne osobe o kojima nema tko brinuti.

Na području Koprivničko-križevačke županije udomiteljstvo ima dugu tradiciju te se neprikladnim čini kod nas nazivati ga alternativnim. Međutim, posljednjih godina udomiteljstvo i u našoj županiji, baš kao i u cijeloj zemlji, pred velikim je izazovima. Osim nedovoljnog broja udomitelja i  sve većih poteškoća u iznalaženju udomiteljskih obitelji, primjećuje  se i prilično nezadovoljavajuća dobna struktura udomitelja (vrlo malo „mladih“ udomitelja), a isto se odnosi i na obrazovnu strukturu.

Između ostalog i zbog toga, u sklopu projekta „Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima“, đurđevački Centar za socijanu skrb ciklusom predavanja „Zašto udomiteljstvo?“, nastoji promovirati i potaknuti interes za bavljenje udomiteljstvom. Do sada, predavanja su održana u Ferdinandovcu, Podravskim Sesvetama i Molvama.

Četvrto predavanje u ovom ciklusu održat će se u Kalinovcu 30.  studenog 2021. godine (utorak) u 15 sati u Društvenom domu Općine Kalinovac, a peto u Đurđevcu 7.  prosinca 2021. godine (utorak) u 15 sati u Domu kulture grada Đurđevca.

Centar za socijalnu skrb Đurđevac i partneri u projektu, Grad Đurđevac i Koprivničko-križevačka žuapnija, pozivaju sve zainteresirane na spomenuta predavanja.

 

 

 

 

 

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Koprivničko-križevačke županije“

Služba ureda župana