Na području županije potvrđeno 68 novih slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo 47 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 68 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 349 slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo je 47 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 57 osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 164 uzoraka sa sumnjom na SARS-CoV-2 virus, a od početka epidemije na području Koprivničko-križevačke županije provedeno je ukupno  27475 testiranja. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije  bolest COVID-19 je potvrđena kod 7474 osobe. Prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa do sada je ukupno primilo 15775 stanovnika županije, a drugom dozom je procijepljeno 6621  osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se strogo pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije