Na području županije potvrđeno 163 novih slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju 79 pacijenata

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 163 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1386  slučaja.

Ozdravilo je 277 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 79 pacijenata, od kojih je 17 na respiratoru. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba  1957. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja u kliničkoj anamnezi nije imale druge pridružene bolesti te nije bila cijepljena protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 311 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 15834 osobe.

Tijekom jučerašnjeg dana, na punktu u Križevcima, cjepivo protiv koronavirusa (prva, druga i treća doza) primilo je ukupno 628 građana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije