Na području županije nova četiri slučaja zaraze koronavirusom, jedna osoba ozdravila

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon  pristiglih nalaza na području županije potvrđena četiri nova slučaja zaraze virusom SARS -CoV-2.  Riječ je o dvije osobe s koprivničkog te po jednoj osobi s đurđevačkog i križevačkog područja.

Jedna je osoba  proglašena zdravom, na bolničkom liječenju je jedna osoba, a u ovom trenutku  na području županije je 13 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19. U samoizolaciji se nalazi 81 osoba.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 214  slučajeva bolesti COVID-19.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije