Na Kalniku Održan znanstveni skup o kršćanskoj baštini i plemstvu

U subotu i nedjelju (16. i 17. listopada) u Planinarskom domu na Kalniku održan je međunarodni znanstveni skup pod nazivom „Kršćanska baština i plemstvo u hrvatsko-mađarskoj pograničnoj regiji“. Skup je realiziran kao projekt IPA prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, odnosno Pečuha i Križevaca kao dva grada sa sveučilišnom tradicijom.

Posjetitelji znanstvenog skupa imali su priliku slušati referate najznačajnijih stručnjaka s područja društvenih i humanističkih znanosti koji istražuju područja dvije regije, sudjelovati u raspravama i razgledati znamenitosti Križevaca i potkalničkog kraja.

Uoči otvorenja skupa održana je konferencija za medije na kojoj su predstavnici projektnih partnera s mađarske i hrvatske strane javnost izvijestili o tijeku i ciljevima projekta, a podršku im je dao i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg. Ispred Koprivničko-križevačke županije događaju su prisustvovali predsjednik županijskog Kulturnog vijeća Hrvoje Petrić i pročelnik Službe ureda župana Vladimir Šadek.