Mnoštvom sadržaja obilježen Dan Općine Sveti Petar Orehovec

Župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar u petak 30. lipnja prisustvovali su obilježavanja Dana Općine Sveti Petar Orehovec.

Program je započeo obilaskom gradilišta Osnovne škole Sveti Petar Orehovec, nakon čega je uslijedila izložba Likovne udruge Prigorje Art na kojoj su predstavljeni radovi članova nastali na likovnim kolonijama, kao i križevačka čunčana čipka.

Centralni dio Dana Općine bila je svečana sjednica Općinskog vijeća koju je vodio predsjednik Dragutin Matus, a tom se prilikom načelnik Franjo Poljak osvrnuo na najvažnije projekte i aktivnosti u proteklih godinu dana.

Radili smo na održavanju nerazvrstanih cesta, na što je utrošeno preko 700 tisuća kuna, dok je u sva četiri groblja investirano preko 600 tisuća. Također smo ulagali i u vatrogasne, odnosno društvene domove, a jedna od najvećih prošlogodišnjih gospodarskih investicija je puštanje u pogon biocentrala u Gregurovcu i Svetom Petru Orehovcu“, kazao je načelnik Poljak, izrazivši zadovoljstvo početkom rekonstrukcije škole, na čemu je zahvalio Županiji. Još je napomenuo kako je Općina u početnoj fazi projektiranja dječjeg vrtića, a svoje je obraćanje završio s nadom kako će u skorije vrijeme doći i do izgradnje nove školske sportske dvorane, što je mještanima dugogodišnja želja.

Župan je okupljenima uputio čestitke te je Općinu pohvalio na svim provedenim aktivnostima, dodavši kako Županija kao osnivač nema financijskih sredstava za izgradnju dvorane, no u partnerstvu s Općinom pronaći će mogućnost za realizaciju tog velikog projekta.

Nadam se kako ćemo u europskim fondovima pronaći prostor za naše investicije, a osim izgradnje dvorane, tu je i komunalna infrastruktura, vodovod i odvodnja te održavanje cesta. Zahvaljujem Općini na izuzetno korektnoj, poštenoj i kvalitetnoj komunikaciji te međusobnom povjerenju i uvažavanju, što su temeljni preduvjeti kako bi se ostvarila suradnja koja će doprinijeti razvoju i napretku mjesta.“, zaključio je župan.

Pozdravnim riječima obratio se i načelnik općine Sokolovac Vlado Bakšaj, a svečanost je završila kulturno-umjetničkim programom u izvedbi učenika Osnovne škole Sveti Petar Orehovec.

Sjednici su još prisustvovali zamjenici križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško i Mario Martinčević, načelnik općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak, načelnik općine Kalnik Mladen Kešer, zamjenik načelnika općine Gola Marijan Vedriš, zamjenik načelnika općine Kloštar Podravski Ivan Čupen, počasni građanin Svetog Petra Orehovca Ivan Majdak, župnici Ivan Žufika i Kruno Detić, prijatelj Općine Branko Tinodi, ravnatelj Osnovne škole Stjepan Lučki, predstavnici tvrtki, udruga i ustanova te brojni drugi gosti.

Služba ureda župana