Ministarstvo turizma odobrilo bespovratna sredstva za uređenje kampa na Šoderici

Temeljem javnog poziva Ministarstva turizma Republike Hrvatske za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava kroz „Program konkurentnost turističkog gospodarstva“ mjera 2 „Kampovi i kamp odmorišta“, ministar turizma Gari Cappelli donio je Odluku o odabiru projekata za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava.

Sredstva su namijenjena ulaganju u obnovu, proširenje i uređenje postojećeg kampa ili izgradnju novog, uz bazene, sportske, rekreacijske, zabavne ili tematske sadržaje, te povećanje i poboljšanje uvjeta za osobe sa invaliditetom.

Navedenom Odlukom odobrena je potpora Ugostiteljskom obrtu i marketingu IDEA iz Koprivnice za uređenje kampa na Šoderici u iznosu od 80.000,00 kuna. Odobrena financijska sredstva potpora su uređenju kampa kao važne sastavnice turističke infrastrukture na Šoderici, ali i poticaj nastojanjima i ulaganjima Koprivničko-križevačke županije, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Općine Legrad te privatnih investitora da se jezero Šoderica razvije u još kvalitetniju turističku destinaciju.

Služba ureda župana