Ministarstvo turizma dodijelilo sredstva za projekte u đurđevačkoj Podravini

Svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava temeljem programa „Baština u turizmu“, „Zelena brazda“, „Turizam bez zapreka“ i „Izvorni suvenik“ između Ministarstva turizma i korisnika potpora na području Grada Đurđevca održano je u srijedu, 16. studenog, u prostorijama gradske uprave u Đurđevcu.

Državnog tajnika u Ministarstvu turizma Ivu Muju i njegove suradnike pozdravio je gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan. Zamjenik župana Darko Sobota zahvalio je Ministarstvu na kontinuiranom razvoju kontinentalnog turizma, a korisnicima se obratio i državni tajnik. On je istaknuo kako je od 2008. godine do danas za razvojno-turističke projekte u Koprivničko-križevačkoj županiji izdvojeno oko 5,2 milijuna kuna od čega samo u 2011. preko 1,6 milijun kuna.

Korisnici bespovratnih sredstava koji su s Ministarstvom potpisali ugovore u Đurđevcu su: Ljubica Cestar, Društvo za sportsku rekreaciju Sveta Ana, Centar za kulturu, Udruženje obrtnika Đurđevac, Lovačko društvo Jelen i Grad Đurđevac. Za ovih šest korisnika ministarstvo je izdvojilo 90 tisuća kuna, kojima će pomoći da ovaj kraj postane još prepoznatljivi na turističkoj karti Hrvatske i šire regije.