Ministar turizma Damir Bajs i župan Darko Koren otvorili kuharski praktikum u Obrtničkoj školi Koprivnica

Povodom obilježavanja Dana Županije u srijedu (7. travnja) je u Obrtničkoj školi Koprivnica otvoren novouređeni kuharski praktikum. U opremanje ovoga praktikuma Ministarstvo turizma RH uložilo je 475 tisuća kuna, a Koprivničko-križevačka županija je za građevinsko renoviranje osigurala 110 tisuća kuna.

Prilikom otvaranja novoga kuharskog praktikuma promoviranja je suradnja Obrtničke škole s Udrugom kuhara Koprivničko-križevačke županije i Podravkinim Gastro timom. Praktikum su na simboličan način otvorili ministar turizma Damir Bajs i župan Darko Koren, a svečanosti su također prisustvovali državni tajnik u Ministarstvu turizma Ivo Mujo, državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Želimir Janjić, zamjenici župana Ivan Pal i Darko Sobota, gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić, te predstavnik Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore Zlatko Puntijar i predsjednica Zajednice ugostiteljsko-turističkih škola Hrvatske Marija Rašan Križanac.

Predstavnici Ministarstva turizma tom prilikom su promovirali Program poticanja obrazovanja i obuke kadrova u turizmu, koji je pokrenut 2008. godine i  koji za cilj ima podizanje kvalitete hrvatskog turizma kroz obrazovanje novih kadrova.