Maturanti posjetili Vukovar

Kao i svake školske godine i ove su godine maturanti Gimnazije „Fran Galović“  otputovali na jednodnevni stručni izlet u istočnu Slavoniju. Tako je učenicima omogućeno da barem jednom tijekom svog školovanja posjete Vukovar koji je postao simbol otpora Hrvatske u Domovinskom ratu, a vukovarske žrtve temelj su hrvatske slobode.

Učenici su u pratnji svojih profesora u petak 20. travnja rano ujutro krenuli prema Slavoniji te na odredište stigli u 10.00 sati gdje su u pratnji lokalnih stručnih vodiča obišli grad. Posjetili su  Mjesto sjećanja – vukovarska bolnica 1991. gdje su u podrumu Opće bolnice tijekom srpske agresije 1991. bile smještene bolničke službe s odjelima i organiziran smještaj ranjenika. Razgledali su grad i obišli simbole obrane Vukovara: Trpinjsku cestu, Borovo, Sajmište, Vodotoranj, Novo groblje, Ovčaru i dvorac grofova Eltz iz 18.stoljeća koji je tijekom 1991. jako oštećen.

Pri povratku maturanti su se zaustavili u Osijeku, prošetali užim centrom grada i puni dojmova nastavili prema Koprivnici.

Katarina Horvat, prof.