„Magdalenje v Knegincu 2014.“

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u ponedjeljak, 21. srpnja obilježen je Dan Općine Gornji Kneginec. U ime Koprivničko-križevačke županije, susjednih županija i općina prisutnima se uvodno obratio zamjenik župana Darko Sobota koji je mještanima čestitao Dan Općine i blagdan njihove zaštitnice Marije Magdalene te zaželio puno uspjeha u daljnjem radu. Predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Bubnjarić i načelnik Općine Goran Kaniški osvrnuli su se na ostvarene projekte u protekloj godini i najavili planove koji se planiraju realizirati u narednom razdoblju.

Dan Općine, a ujedno i blagdan općinske nebeske zaštitnice sv. Marije Magdalene (22. srpnja) obilježen je nizom različitih manifestacija. Proslava je započela u petak večernjom svetom misom nakon koje su članovi HKUD-a u „Frankopan“ iz Ferdinandovca u dvorištu crkve izveli tragikomediju u tri čina „Svekr(i)va“.

Dramska skupina „Vita“ izvela je igrokaz „Život kak ringišpil“, a u subotu i nedjelju su održani susreti dječjih i odraslih dramskih amatera „Domaći cajti“ na kojem su nastupili dramska sekcija KUD-a „Knegingrad“, mališani Dječjeg vrtića „Bubamara“, Kulturno umjetnička udruga „Stažnjevec“, KUD „Salinovec“, Dječja folklorna grupa KUD-a „Molve“, Kulturno prosvjetno društvo „Seljačka sloga“ iz Đelekovca i KUD „Šandrovec“.

„Magdalenje v Knegincu 2014.“ završava u utorak, 22. srpnja svetim misama u 7 i 30, 11 i 18 sati.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.