Križevce posjetili predstavnici Ministarstva znanosti i tehnologije Republike Kosova

Jučer se u Maloj vijećnici Grada Križevaca održao sastanak predstavnika Grada Križevaca, Koprivničko-križevačke županije te tvrtke Radnik d.d. s predstavnicima Ministarstva znanosti i tehnologije Republike Kosovo. Sastanak je održan u sklopu upoznavanja predstavnika MZT – a Republike Kosovo s razvojem hrvatskog sustava odgoja i obrazovanja, a među kojim se nalazi i Projekt izgradnje nove zgrade Srednje škole ”Ivan Seljanec” na prostoru bivše vojarne, financiran sredstvima Svjetske banke, Državnog proračuna, Proračuna Grada te Županije.

Na sastanku su prisustvovali Petar Šokić, mr.sc., načelnik Odjela za kapitalne investicije pri Ministarstvu obrazovanja, znanosti i športa RH, župan Darko Koren sa zamjenikom Ivanom Palom te županijskim pročelnikom za prosvjetu Mladenom Antolićem, gradonačelnik Branko Hrg i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi, stručna suradnica za javnu nabavu i graditeljstvo Ljiljana Stojsavljević Križan, dipl.ing.građ.,  projektant nove škole Dubravko Ratkajec, dipl.ing.arh., predstavnici tvrtke Radnik d.d. koja izvodi radove te ravnatelj Srednje škole ”Ivan Seljanec” Brunoslav Sabolek.

Petar Šokić prisutnima je iz kosovskog Ministarstva pobliže objasnio, uz prikaz realizacije projekta izgradnje nove križevačke srednje škole, način i postupak dobivanja državnih sredstava za takvu namjenu, istaknuvši kako su uvjeti i opravdanost projekta koji se kandidira među važnijim faktorima za dobivanje sredstava. Nakon sastanka, prisutni su se uputili u obilazak radova na izgradnji nove Škole.