Koprivničko-križevačka županija sudjelovala na radnom sastanku povodom obilježavanja komemorativnog skupa na spomen-području Trokut-Novska

U prostorijama Grada Novske održan je radni sastanak na temu priprema za obilježavanje komemorativnog skupa na spomen-području Trokut-Novska kojim se svake godine 29. listopada odaje počast za 314 poginulih branitelja iz 17 postrojbi koje su sudjelovale u obrani i oslobađanju okupiranih naselja na novljanskom području tijekom Domovinskog rata od 1991. do 1995. godine. U ime Koprivničko-križevačke županije sastanku predstavnika potpisnika Sporazuma o zajedničkom programu održavanja komemorativnog skupa, kojeg su prije tri godine uz našu županiju  potpisale i Zagrebačka, Bjelovarsko-bilogorska i Sisačko-moslavačka županija te Grad Novska, prisustvovala je pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Na sastanku se osim o priprema za ovogodišnju komemoraciju razgovaralo i o potpisivanju novog sporazuma koji bi na snagu stupio iduće godine pri čemu bi, kako je izvijestio gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić, pokroviteljstvo održavanja skupa preuzelo Ministarstvo branitelja.  Svi sudionici sastanka složili su se kako su dosadašnje organizacije komemoracije realizirane na najvišoj organizacijskoj razini te da će potpisati novi sporazum kako bi i dalje zajednički sudjelovali u održavanju skupa u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje.

Komemoracija se tradicionalno svake godine održava 29. listopada, na dan početka Operacije Orkan ’91. kada je oslobođen najveći dio zapadne Slavonije u Domovinskom ratu , a važno je spomenuti kako su veliku žrtvu podnijeli i branitelji s područja Koprivničko-križevačke županije od koji su njih 23 položili svoje živote u ratnim operacijama na novljanskom ratištu.

Služba ureda župana