Koprivničko-križevačka županija se predstavlja na Sajmu županija u Zagrebu

Od 19. do 23. rujna na prostoru Zagrebačkog velesajma održava se prvi Sajam županija pod jedinstvenim nazivom SVI zaJEDNO – HRVATSKO NAJ. Uz druge hrvatske županije, na sajmu se na dva izložbena prostora predstavlja i Koprivničko-križevačka županija. Na zasebnom se prostoru predstavljaju tradicijske vrijednosti Podravine i Prigorja s Ivanečkim vezom kao dominantnom temom prostora, dok se na izložbenom štandu od 70m2 predstavljaju proizvodi obrtnika i poduzetnika, koji svoje proizvode imaju priliku i prodavati.

Ovu manifestaciju koja na jednom mjestu okuplja sve najbolje što hrvatske županije nude u pogledu autohtonosti i tradicije 19. rujna je otvorio predsjednik RH Ivo Josipović. U svečanom otvorenju sudjelovao je i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren u pratnji koprivničke olimpijke i rukometašice RK Podravka Mirande Tatari.

Sajam uz bogat kulturno-umjetnički program također prate brojne radionice i okrugli stolovi. Već prvi dan sajma održan je okrugli stol o novom regionalnom preustroju Hrvatske i privlačenju investicija. Na njemu su uz župane i predstavnike svih županije sudjelovali potpredsjednik Vlade Branko Grčić i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Na velikoj pozornici sajma se zasebno predstavljaju i same županije, a predstavljanje Koprivničko-križevačke županije predviđeno je za petak 21. rujna u popodnevnim satima. Tom prigodom će se predstaviti naše turističke manifestacije „Picokijada“ i „Velika martinjska špelancija“.